Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Μετά το Πάσχα / Μένουμε σπίτι

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη. Ξέρω ότι το είπα ξανά, αλλά για 40 μέρες από το βράδυ της Ανάστασης που θα ακουστεί για πρώτη φορά το <<Χριστός Ανέστη>> το λέμε συνέχεια κάθε φορά που βλέπουμε ή χαιρετάμε κάποιον. Αυτός μας απαντά <<Αληθώς Ανέστη ο Κύριος>>.



Δραστηριότητα 1η
    Γράψτε την πρόταση Χριστός Ανέστη στο παρακάτω φύλλο εργασίας. Κάθε γράμμα κι ένα παπάκι ή αυγουλάκι. Στη συνέχεια κόψτε τα γύρω γύρω και μπερδέψτε τα γράμματα. Μπορείτε να τα βάλετε στη σειρά και να φτιάξετε πάλι την πρόταση. Δοκιμάστε και χωρίς να τη βλέπετε.

Δραστηριότητα 2η
     Το Πάσχα τελείωσε και παρακάτω θα βρείτε φύλλα εργασίας για να μου ζωγραφίσετε πώς περάσατε, τι σας έκανε χαρούμενους και τι λυπημένους.

Δραστηριότητα 3η
   Είμαι σίγουρη ότι όλοι γράψατε πως το φετινό Πάσχα το περάσατε στο σπίτι. Από τι γράμμα αρχίζει η λέξη σπίτι; Φτιάξε το γράμμα με ζυμάρι, βρές λεξούλες που αρχίζουν από αυτό ζωγράφισε τες και με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς προσπάθησε να τις γράψεις.
   Στη συνέχεια δες το παρακάτω Video με αντικείμενα που βρήκαν παιδιά του νηπιαγωγείου και η δασκάλα τους τις σύνδεσε σε μια ιστορία. Σίγουρα θα μάθεις κι άλλες λέξεις που αρχίζουν από αυτό το γράμμα.



Δραστηριότητα 4η
     Ακούστε την παρακάτω ιστορία και συζητήστε την με τους γονείς σας. Ζωγραφίστε την ιστορία και γράψτε τον τίτλο.


Προτεινόμενες ερωτήσεις για συζήτηση:
  •  Ποιοι είναι οι ήρωες της ιστορίας μας;
  •  Τι βλέπει ο λύκος κάθε φορά που κυνηγάει την πεταλούδα;
  •  Γιατί πιστεύετε ότι δεν τα έβλεπε πριν;
  •  Εμείς τώρα που είμαστε στο σπίτι περνάμε όμορφες οικογενειακές στιγμές που πριν από τις πολλές υποχρεώσεις δεν είχαμε τον χρόνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συγγραφέα και κι ακόμη και μέσα στο σπίτι ανακαλύψτε καινούρια πράγματα.






Χρησιμοποιήθηκαν φύλλα εργασίας από το Blog  της Τάνια Μάνεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου