Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου/ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ/ Μάθημα 7ο-8ο


     Καλημέρα παιδιά, πώς είστε; Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Σαν σήμερα γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν .Την ημέρα αυτή καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα σαν παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά τη αγάπη για το διάβασμα.

Μάθημα 7ο και 8ο
     Το βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος, ειδικά τώρα που Μένουμε στο σπίτι. Διαβάζοντας ένα βιβλίο με τον μπαμπά ή τη μαμά μπορούμε να φανταστούμε ότι εμείς είμαστε ο ήρωας της ιστορίας κι έτσι απευθείας ταξιδεύουμε σε τόπους μακρινούς...!Παρακάτω θα βρείτε δραστηριότητες για να διασκεδάσετε και να μάθετε.Μη τρομάζετε που είναι πολλές είναι για δύο μέρες(Πέμπτη και Παρασκευή). Μην αργείτε πιάστε γρήγορα δουλειά.


Δραστηριότητα 1η
Φτιάξτε στο δωμάτιό σας ένα καταφύγιο, με μαξιλάρια, παιχνίδια,κουβερτάκια...ανάλογα με τη φαντασία σας και ότι επιτρέπει ο μπαμπάς και η μαμά. 
Κάπως έτσι...

 Καθίστε αναπαυτικά και διηγηθείτε μας το αγαπημένο σας παραμύθι. Εσύ μπαμπά και μαμά τράβηξε το σε video χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού σου για να τα ανεβάσουμε στο blog του σχολείου μας. Θα είναι μια πολύ όμορφη συνάντηση από μακριά....  
Δραστηριότητα 2η 
    Δείτε το παρακάτω video κι ακολουθήστε τις οδηγίες του Άκη σπιτάκι. Το γράμμα που σας δίνουμε είναι το Ββ που είναι το πρώτο γράμμα της λέξης βιβλίο. Στείλτε μας φωτογραφίες με αντικείμενα που αρχίζουν από αυτό το γράμμα στο email:elenimitraka@gmail.com για να φτιάξουμε ένα κολλάζ με τις ζωγραφιές όλων σας

Δραστηριότητα 3η
  Στη συνέχεια φτιάξτε το γράμμα  με ζυμάρι και συμπληρώστε τα παρακάτω φύλλα εργασίας από τον παρακάτω σύνδεσμο. Πατήστε εδώ:
Δραστηριότητα 4η
     Διαβάστε το παρακάτω ποίημα για το Ββ. Προσπαθήστε να το μάθετε και ζωγραφίστε μια εικόνα.
   Πόσες διαφορετικές λέξεις από Β υπάρχουν στο ποίημα, μπορείτε να τις μετρήσετε.
  Γράψε τον αριθμό σε ένα χαρτί και ζωγράφισε τόσα σύννεφα όσα κι αριθμός.

 Τελειώσαμε παιδιά, περιμένουμε τις εργασίες σας
Καλό Σαββατοκύριακο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου