Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σάββατο του Λαζάρου/ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ/Μάθημα 10



         Γεια σας παιδιά τι κάνετε;Η  μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει. Φτιάξατε τα ημερολόγια σας; Σήμερα θα μάθουμε για τον Λάζαρο και την Ανάσταση του.
 Μάθημα 10ο
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
Δραστηριότητα 1η
      Παρακάτω θα ακούσετε την ιστορία για την Ανάσταση του Λαζάρου. Συζητήστε την με τον μπαμπά και τη μαμά και ζωγραφίστε την.




      Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να φτιάξετε ένα παζλ με την Ανάσταση του Λαζάρου.
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3cf45a45a93f

Δραστηριότητα 2η
     Το Σάββατο του Λαζάρου συνηθίζεται από τα παλιά χρόνια για την ψυχή του Λάζαρου να φτιάχνουμε Λαζαράκια. Τα Λαζαράκια είναι ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, δηλαδή τυλιγμένου όπως ακριβώς ο Λάζαρος στις εικόνες. Στη συνέχεια την ημέρα αυτή στολίζουμε ένα καλαθάκι με λουλούδια και κρατάμε στο χέρι το ομοίωμα του Λαζάρου για να τραγουδήσουμε τα κάλαντα του Λαζάρου.
     Δείτε την συνταγή,από τη Ζήζη Ανθή, διαβάστε την στον μπαμπά και στη μαμά, όπως κάνουμε όταν μαγειρεύουμε  στο σχολείο μας και γράψτε την για να είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα δικά σας Λαζαράκια.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε ένα video πως φτιάχνονται τα Λαζαράκια.

Δραστηριότητα 3η
    Φτιάξατε τα Λαζαράκια παιδιά; Τώρα πάρτε ένα καλαθάκι στολίστε το  με λουλούδια και βάλτε τα μέσα. Ακούστε τα κάλαντα του Λαζάρου πολλές φορές για να τα μάθετε. Τραγουδήστε τα κάλαντα του Λαζάρου στους δικούς σας.
Πατήστε εδώ για να ακούσετε τα κάλαντα:

Δραστηριότητα 4η
    Από τι γράμμα αρχίζει το όνομα του Λάζαρου; Παιδιά, ψάξτε στο σπίτι σας και βρείτε αντικείμενα που αρχίζουν από το γράμμα Λλ. Στη συνέχεια γράψτε όπως μπορείτε σε μια καρτέλα το όνομα του αντικειμένου και τοποθετείστε την μπροστά σε αυτό. Βγάλτε φωτογραφία.
   Φτιάξτε το γράμμα Λλ με πλαστελίνη και βρείτε ένα όνομα, ένα ζώο,ένα λαχανικό και ένα φαγητό που να αρχίζει από αυτό. Δείτε το ένα γράμμα μια ιστορία και μάθετε κι άλλες λέξεις που αρχίζουν από Λλ.

Δραστηριότητα 5η
 Πατήστε εδώ εδώ για να παίξετε ένα παιχνιδι αναγραμματισμού:
https://wordwall.net/play/1233/042/823 


Δραστηριότητα 6η
  Φύλλα εργασίας:




όλες οι αναρτήσεις και οι δραστηριότητες αφορούν όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου