Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τα ψέματα του Απρίλη /Μένουμε Σπίτι/ Μάθημα 9ο

      Καλημέρα παιδιά τι κάνετε; Ο Απρίλης μας ξεγέλασε για τα καλά. Αντί να μας φέρει την άνοιξη, μας έφερε κρύο και χιόνια.Για να δούμε πώς θα πάει σήμερα. Ξέρω ακόμη χουχουλιάζετε πρέπει όμως να σηκωθείτε γιατί έχουμε δουλίτσες.
      Πρώτα πρώτα πείτε το σύνθημά μας:
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΩΡΑΊΑ
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ BLOG ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ!!!


Μάθημα 9ο
Δραστηριότητα 1η
   Παρακάτω θα ακούσετε την ιστορία <<Τα ψέματα του Απρίλή της Λότη Πέτροβιτσ Ανδρουτσοπούλου.



Προτεινόμενες ερωτήσεις:
Ποιοι είναι οι ήρωες του παραμυθιού;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Απρίλη;
Ποιους ξεγέλασε με τα ψέματα του;
Τι προκάλεσε;
Τι τιμωρία του έβαλε ό παππούς του ο Χρόνος;
Τι ευχήθηκε για τη μάνα του και τι για το χελιδόνι;
Ποιοι του έκαναν τα χατίρια για να μην είναι στενοχωρημένος από το κακό που προκάλεσε; Τι δώρο τους έκανε; Τι συνέβη με το δώρο του;
Σκεφτείτε έναν άλλο τίτλο για το παραμύθι.
Ζωγραφίστε το παραμύθι. 

Δραστηριότητα 2η
      Ο παππούς Χρόνος είπε ότι αυτή την εποχή οι άνθρωποι γιορτάζουν το Πάσχα. Έτσι είναι, το Πάσχα το γιορτάζουμε πάντα την Άνοιξη. Το Πάσχα είναι μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς γιατί ο ίδιος ο Θεός έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε για μας. Με την Ανάσταση του κερδίσαμε κι εμείς την Ανάσταση. 
  Παρακάτω θα βρείτε εικόνες με τα γεγονότα που γιορτάζουμε την μεγάλη εβδομάδα. Περιγράψτε τι βλέπετε και συζητήστε τες με τον μπαμπά και τη μαμά. Στη συνέχεια κόψτε τες βάλτε τες στη σειρά γράφοντας από πάνω αριθμούς για κάθε εικόνα και έτσι θα έχετε ένα ημερολόγιο για κάθε μέρα της Μεγάλης εβδομάδας για την οποία θα μιλήσουμε σιγά σιγά κι εμείς.






Δραστηριότητα 3η
     Ο Ουρανός πρότεινε στον ήλιο να τσουγκρίσουν τα αυγά. Αυτό είναι ένα πασχαλινό έθιμο. Ξέρετε εσείς άλλα έθιμα του Πάσχα;Ακούστε το παρακάτω τραγουδάκι που θα σας πει μερικά από τα πασχαλινά έθιμα. Χορέψτε στον ρυθμό κι ακούστε το πολλές φορές για να το μάθετε.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες και συζητήστε για τα έθιμα του Πάσχα. Περιγράψτε τι βλέπετε και πάρτε ένα τηλέφωνο τον παππού και τη γιαγιά να τους ρωτήστε αν ξέρουν κάποιο άλλο Πασχαλινό έθιμο.
            



















😏 και για το τέλος μία έκπληξη...ο φίλος σας ο Άγγελος Διονυσιάδης σας στέλνει χαιρετίσματα και ένα video που σας αφηγείται το αγαπημένο του παραμύθι.  Σε ευχαριστούμε Άγγελε.

















    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου