Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Η γιορτή της μανούλας!!! Μένουμε σπίτι μαζί...


    Τι κάνετε παιδιά; Πώς τα περνάτε; Οι μανούλες την Κυριακή γιορτάζουν κι εμείς επειδή τις αγαπάμε πολύ θα κάνουμε όμορφα πράγματα για αυτές!!! ; Θα γιορτάσουμε την μανούλα σαν να ήμασταν στο σχολείο...κι ας μένουμε στο σπίτι.



      Ελάτε να βοηθήσουμε τον Άκη Σπιτάκη να φτιάξει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη μαμά!!! Σίγουρα θα είναι παιχνιδάκι για σας, μια που έχετε μεγάλη εμπειρία στις συνταγές αφού στο νηπιαγωγείο μας μαγειρεύουμε συχνά.
              Διαβάστε την παρακάτω αποστολή:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
ΒΗΜΑ 1ο
Δείτε το video με τον Άκη Σπιτάκη

ΒΗΜΑ 2ο
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα παίξετε ένα παιχνίδι με πίνακα για τη γιορτή της μητέρας
ΒΗΜΑ 3ο
Γράφουμε μια συνεργατική συνταγή της καλύτερης μαμάς. Αφού έχουμε βρει  στο προηγούμενο παιχνίδι τα μυστικά συστατικά, φτιάχνουμε όλοι μαζί σαν τάξη , συνεργατικά δηλαδή τη συνταγή για την καλύτερη μαμά του κόσμου.


Ρωτήστε τα παιδιά τι κάνει με μία  λέξη την μαμά τους καλύτερη στον κόσμο, και μετά μπείτε στο συνεργατικό κείμενο και γράψτε την με τη δοσολογία της διπλά. Δηλαδή : 100gr φιλάκια, 2 ποτήρια αγκαλιές κλπ.

Πατήστε εδώ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ για να γράψετε τα υλικά σας, είναι πολύ εύκολο... Δίπλα από το υλικό που προτείνει κάθε παιδί γράψτε το όνομα του.
ΒΗΜΑ 4ο
Θα ζωγραφίσετε το υλικό που γράψατε για την συνταγή της καλύτερης μαμάς και θα μας το στείλετε σε φωτογραφία.

ΒΗΜΑ 5ο
Ακούστε το παραμύθι της Νίνας Ζαφειρίου…
(δεν ανοίγει σε tablet και κινητά)

ΒΗΜΑ 6ο

ΒΗΜΑ 7ο και πολύ σημαντικό!!!
Ζωγραφίστε το πορτρέτο της μαμάς και γράψτε επάνω τη λέξη Σ΄αγαπώ. Στείλτε φωτογραφία το πορτέτο και την ζωγραφιά από το συστατικό για να φτιάξουμε ένα video για την γιορτή της μητέρας.

😍 Περιμένουμε τις φωτογραφίες των πορτρέτων και των υλικών με μεγάλη ανυπομονησία....για να φτιάξουμε κάτι όμορφο για όλες τις μανούλες που λατρεύουμε... για να φτιάξουμε την συνταγή της καλύτερης μαμάς του κόσμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου