Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Κάθε χρόνο πριν κλείσουν τα σχολεία ακολουθούμε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για να γίνει ομαλή η μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο. Φέτος αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει δια ζώσης γιατί κάποια παιδάκια δεν έρχονται στο σχολείο αλλά και ούτε μπορούμε να πάμε να επισκεφτούμε το δημοτικό σχολείο.
  Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση έστω και μέσα από το blog...
Δραστηριότητα 1η
   Δείτε τις παρακάτω εικόνες με τον μπαμπά και τη μαμά και περιγράψτε τες. Ξέρετε όλα τα αντικείμενα ή κάποια τα βλέπετε για πρώτη φορά; Είναι πράγματα που θα χρειαστείτε στο δημοτικό σχολείο...
 και πράγματα που θα συναντήσετε στην τάξη του δημοτικού σχολείου...
Απαντήστε στα φύλλα εργασίας



Δραστηριότητα 2η
  Γιατί πηγαίνουμε στο δημοτικό σχολείο; Τι ξέρουμε για το δημοτικό σχολείο; Δείτε τι έχουν απαντήσει κάποια παιδιά όπως εσείς.


Δραστηριότητα 3η
  Δείτε στον παρακάτω πίνακα τι κάνουμε στο δημοτικό σχολείο και απαντήστε στο φύλλο εργασίας για τις διαφορές στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο.

Δραστηριότητα 4η
    Παιδιά δείτε το κουκλοθέατρο και ζωγραφίστε την ιστορία...



  και για το τέλος για εσάς τους γονείς που έχετε άγχος και αγωνία για το δημοτικό σχολείο ένα video που θα σας βοηθήσει...



  Εύχομαι τα μικρά μας παιδάκια να απλώσουν τα φτερά τους και να πετάξουν από την φωλιά του νηπιαγωγείου σε αυτήν του δημοτικού που έχει νέες προκλήσεις και εκπλήξεις τις οποίες ευχόμαστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία. 
   Ήτανε μια όμορφη χρονιά παρά τις δυσκολίες που είχαμε σας ευχαριστούμε για την συνεργασία...

Μαρία Συλιόγκα
Κατερίνα Χλιοπάνου
Μητράκα Ελένη
Δουδούλη Ευστρατία
Ζα'ι'ντούδη Χρυσή
Καλό καλοκαίρι...!
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου