Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Το σπίτι του Μάρτη/ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ/ Μάθημα 5ο

      Γεια σας παιδιά, σήμερα θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή τον Μάρτη μια που είναι η τελευταία του μέρα. 
Μάθημα 5ο
     Αφού εμείς Μένουμε στο σπίτι τι λέτε να ακούσουμε την ιστορία για <<Το σπίτι του Μάρτη>>, της Λότη Πέτροβιτσ Ανδρουτσοπούλου;






Δραστηριότητα 1η
         Πώς σας φάνηκε; Συζητήστε την ιστορία με τον μπαμπά και τη μαμά ,οι οποίοι θα γράψουν ότι σκεφτήκατε για το παραμύθι. Μετά σε ένα άλλο χαρτί γράψτε τον τίτλο του παραμυθιού και ζωγραφίστε ότι σας έκανε εντύπωση.
Προτεινόμενες ερωτήσεις:
  • Ποιοι είναι οι ήρωες του παραμυθιού;
  • Γιατί ο Μάρτης αναγκάζεται να μένει σε δύο σπίτια; Πώς νομίζεις ότι νιώθει για αυτό;
  • Τι γνώμη έχουν οι συγγενείς του για τον Μάρτη;
  • Ποιος δεν ανησυχεί για τον Μάρτη;
  • Τι γίνεται στο τέλος της ιστορίας;
  • Αν ο Μάρτης πήγαινε στο ταξίδι με τον πατέρα του το Κρύο και με τη μητριά του τη Χιονοθύελλα και δεν γύριζε πίσω τι φαντάζεσαι ότι θα γινόταν στην ιστορία μας;

Δραστηριότητα 2η
    Όπως μάθαμε παιδιά πριν κλείσει το σχολείο μας, ο Μάρτης που είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης μας έφερε και τα χελιδόνια.


   Τώρα που τελειώνει αυτός ο μήνας ας αφιερώσουμε και σ' αυτά ένα τραγουδάκι. Το τραγουδάκι που θα ακούσετε παρακάτω είναι κάλαντα της άνοιξης και αλλιώς λέγεται <<χελιδονίσματα>> . Επειδή τα πολύ παλιά χρόνια ο Μάρτης ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου, του τραγουδούσαν αυτά τα κάλαντα για να τον καλωσορίσουν. Ακούστε το πολλές φορές για να το μάθετε κι εσείς.




Δραστηριότητα 3η
    Από ποιο γράμμα αρχίζει η λέξη χελιδόνι; Φτιάξτε το με πλαστελίνη ή ζυμάρι. Στη συνέχεια βρείτε από εφημερίδες ή περιοδικά λέξεις που αρχίζουν ή έχουν το γράμμα χ κόψτε τες και κολλήστε τες σε ένα χαρτί.
   Μπορείτε να βρείτε λέξεις που αρχίζουν από αυτό το γράμμα; Βρείτε ένα όνομα, ένα ζώο, ένα φυτό, ένα φαγητό κι ένα πράγμα που να αρχίζουν από χ. Τώρα σε ένα χαρτί που θα γράψετε επάνω το γράμμα Χχ, με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά γράψτε τις λέξεις που βρήκατε και ζωγραφίστε τες. Μη ξεχάσετε την ημερομηνία και το όνομά σας.
       Ακόμη στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε φύλλα εργασίας με το Χχ. Πατήστε εδώ:

Θα περιμένουμε τις εργασίες σας στο email:elenimitraka@gmail.com











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου