Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ


ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

      Η πρώτη συνάντηση γονέων του 3ου νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νηπιαγωγείου το απόγευμα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καλέσαμε την κυρία Μηλόυση Κυριάκη μητέρα του σχολείου μας και ψυχολόγο να μιλήσει στους γονείς με θέμα <<Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση και όρια >>. 
      Η ομιλία ξεκίνησε με ένα παραμύθι, για γονείς αυτή τη φορά, που μας αφηγήθηκε η κυρία Μηλούση.
          << Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ανδρόγυνο. Αγαπιόντουσαν και ήθελαν ένα παιδί. Απέκτησαν ένα παιδί και αυτό ήταν ένανς πρίγκιπας. Και το παιδί ένιωθε σαν πρίγκιπας. Όμως σύντομα μετά τη γέννηση του, έγινε η ζωή του πιο δύσκολη από ότι φανταζόταν, σαν πρίγκιπας...>>
       Μόλις τελείωσε η αφήγηση του παραμυθιού καταλάβαμε πώς με αυτό τον τρόπο η κυρία Μηλούση μας έβαλε στη διαδικασία να σκεφτούμε απλές στιγμές της καθημερινότητας μας που επηρεάζουν το μεγάλωμα των παιδιών μας περισσότερο από όσο νομίζουμε...
         Στη συνέχεια μέσα από συζήτηση,  παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες όλων, μας έδωσε σημαντικές συμβουλές για την καθημερινότητα μας ως γονείς. Παράλληλα η ομιλία ήταν ιδιαίτερα βοηθητική και για μας τους εκπαιδευτικούς που κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με πολλές παιδικές ψυχές και επηρεάζουμε ώς ένα βαθμό την αυτοπεποίθηση που αποκτά μεγαλώνοντας το κάθε παιδί.
          Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μηλούση για τον χρόνο της και την βοήθειά της στο να γίνουμε καλύτεροι γονείς και εκπαιδευτικοί ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αυτοπεποίθηση και όρια.




           
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου