Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

''Η Πυροσβεστική στο νηπιαγωγείο μας ''

Ήρθε η πυροσβεστική !!!ήρθε η πυροσβεστική !!! φώναξαν σήμερα τα νηπιάκια μας βλέποντας το πυροσβεστικό όχημα έξω από το νηπιαγωγείο.
Μην τρομάζετε. Δεν πιάσαμε φωτιά.......
Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούμε με τίτλο το ''ΩΡΑΙΟ...ΔΑΣΟΣ'' καλέσαμε την πυροσβεστική υπηρεσία να ενημερώσουν τα νήπια για τη Δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία ως οι πλέον αρμόδιοι γι αυτό.
Ανταποκρίθηκαν άμεσα και τους ευχαριστούμε πολύ -πολύ .













Βγήκαμε όλοι έξω, είδαμε το πυροσβεστικό όχημα και ο πυροσβέστης κ. Τάσος μας εξήγησε που παρεμβαίνει η πυροσβεστική, μας έδειξε τον εξοπλισμό του, την αντιπυρική στολή, τα γάντια, το κράνος και φόρεσε την μάσκα  και  τη φιάλη  του οξυγόνου.Μας φάνηκε λίγο σαν αστροναύτης.














Μας εξήγησε πως δουλεύουν  όλα επάνω στο πυροσβεστικό όχημα, είδαμε και μάθαμε τον αριθμό της πυροσβεστικής και ακούσαμε στον ασύρματο την κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο.





Η καλύτερη όμως στιγμή ήταν για μας όταν φορέσαμε το κράνος και πιάσαμε τη ''μάνικα'' γίναμε Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ε Σ και σβήσαμε  την υποτιθέμενη φωτιά στο αυτοκίνητο της κυρίας Κατερίνας με πολύ νερό.....
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και όταν μεγαλώσουμε ......θα γίνουμε πυροσβέστες!!!!!!
















Ευχαριστήσαμε  πολύ όλους τους πυροσβέστες και τους ευχηθήκαμε Καλό και Χωρίς Πυρκαγιές Καλοκαίρι και αυτοί μας αποχαιρέτησαν με τον ήχο της σειρήνας.




Στην τάξη μας κουβεντιάσαμε και ζωγραφίσαμε τι μας άρεσε περισσότερο και γράψαμε τον αριθμό 199 της πυροσβεστικής.  




















Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος.

                                    Κ Α Λ Ο    Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !!!!!!!!


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου